Connect with us

ENGLISH

English Grammar Practice Set for Primary TET ( Part-1).

English Grammar Practice Set for Primary TET, West Bengal TET Preparation English Grammar Practice Set 1.

1) Choose the noun form of the given word” Strong” ————

a) Strongly

b) Strongness

c) Strength

d) Strengthen

Ans:- c) Strength .

2) I am sorry, but I ___________ what you say .

a) do not believe

b) believes

c) am not believing

d) Will not be believing

Ans:- a) do not believe .

3) Her mother ________________ reading a novel since evening .

a) Is

b) Was

c) Has been

d) Have been

Ans:- c) Has been .

4) The train had left before I _______ the station .

a) Reach

b) Reached

c) Has reached

d) Was reach

Ans:- b) Reached .

5) She comes to my college once _____________ week.

a) By the

b) A

c) For the

d) In the

Ans:- b) A .

6) She has come without __________ umbrella.

a) A

b) An

c) The

d) To the

Ans:- b) An .

7) I was warned __________ my poor performance by my mother.

a) For

b) At

c) On

d) Against

Ans:- d) Against .

8) His father was very anxious ________ his result.

a) For

b) With

c) On

d) About

Ans:- d) About .

9) He had a difficult time _______ his mother .

a) To leave

b) Leaving

c) Left

d) None of the above

Ans:- b) Leaving .

10) The agency tried to _______ another company.

a) Take off

b) Take over

c) Turn down

d) Tell upon

Ans:- b) Take over .

11) Since you are out of job these days, you must ________ your expenditure.

a) Cut down

b) Cut off

c) Come off

d) Cut by

Ans:- a) Cut down .

12) Find the correctly spelt word.

a) Superintendent

b) Suparintendant

c) Superintendant

d) None of these

Ans:- a) Superintendent .

13) Change the following into passive voice.

Do not insult your elders.

a) Let not your elders be insulted.

b) Your elders let not be insulted.

c) Let your elders not be insulted by you.

d) Let us not insult your elders.

Ans:- c) Let your elders not be insulted by you.

14) Change the following into passive voice.

They carried the injured player off the field.

a) Off the field was carried by the injured player.

b) the injured player was carried off the field by them.

c) The injured player be carried off the field.

d) The injured player has been carried off the field off the field.

Ans:- b) the injured player was carried off the field by them.

15) Fill in the blanks with appropriate words.

Only 10 percent boys ________ passed in my class.

a) Was

b) Were

c) Has been

d) None of these

Ans:- b) Were .

DOWNLOAD PDF HERE

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *