Connect with us

ENGLISH

15 IMPORTANT ENGLISH PEDAGOGY MCQ FOR WB TET

FREE PDF DOWNLOAD LINK

Answer the following questions by selecting correct option:-

1) Communicative language teaching is concerned with _____________.

A) teaching of vocabulary and grammar through rules of spelling and language

B) teaching language for written tests

C) interpreting grammatical rules to suit the audience

D) enkaring receptive and productive skills

ANS:- D) enkaring receptive and productive skills

2) Formative Assessment is anesment _________________.

A) of learning

B) at learning

C) in learning

D) for learning

ANS:- B) at learning

3)  A teacher desings a test to find out the cause of the poor grades of the learners through ______.

A) diagonistic test

B) proficiency test

C) achievement test

D) aptitude test

ANS:- D) aptitude test

4) A guardian never comes to see you in school. You will _____________ .

A) write to the gurdian

B) ignore the child

C) go to meet him

D) punish the child

ANS:- C) go to meet him

5) Using a word bank and brainstorming helps to build ____________ .

A) vocabulary

B) ideam

C) writing skills

D) reading comprehension

ANS:- A) vocabulary

6) A god teacher is one who is capable of ____________ .

A) finishing the course in time

B) inducting the students to learn

C) giving a good result

D) helping students in preparing good notes

ANS:- B) inducting the students to learn

7) The most important work of a teacher is _______________ .

A) to organize teaching work

B) to deliver lectures in class

C) to take care of the children

D) to evalute the students

ANS:- A) to organize teaching work

8) A teacher should be ____________ .

A) honest

B) punctual

C) dutiful

D) all of these

ANS:- D) all of these

9) Women are better teacher at primary level beacuse ___________.

A) the behave more patiently with children

B) they are ready to work at a law salary.

C) they have fewer chances in other profession

D) higher qualification is not neded in this profession

ANS:- A) the behave more patiently with children

10) What is most importent while writing on blackboard?

A) writing in small letters

B) good handwriting

C) clarity in writing

D) writing in big latter

ANS:- B) good handwriting

11) When students are found not to understand some popic the teacher should _________ .

A) repeat the lesson again and again

B) give a large number of examples

C) diagnose the difficulty and provide appropriate experiences

D) ignore the child 

ANS:- C) diagnose the difficulty and provide appropriate experiences

12) The development that proceeds from the centre to the periphery is termed as _______ .

A) spiral development

B) linear development

C) proximo-distal

D) none of the above

ANS:- C) proximo-distal

13) Some students dend a greeting card to you on New-year-day ___________ .

A) do nothing

B) ask them to not to waste money

C) reciprocate the good wishes to them 

D) say thanks to them

ANS:- D) say thanks to them

14) A student comes late in your class . Then you will _______________ .

A) punish him

B) inform to his/her parents

C) try know the reason

D) not to pay attention to

ANS:- C) try know the reason

15) The advantage of giving home work to the students in that they ________.

A) remain busy at home

B) study at home 

C) may be checked for thair progress

D) may develop habit of self-study.

ANS:- D) may develop habit of self-study.

PDF DOWNLOAD LINK

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Today Current Affairs PDF in Bengali 1st September 2021 PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *